Agenda

2023

– Scholenproject: ‘tuinieren in de moestuin’.

In de maanden april, mei en juni organiseren we in samenwerking met OBS De Blokstoeke een project voor de leerlingen van groep 3 en 4. Één dag in elk van deze maanden komen de leerlingen bij ons om te zien hoe de werkzaamheden op de boerderij en in de kassen verlopen. Ze worden niet alleen uitgenodigd om te kijken, maar ook om de handen vies te krijgen. In april gaan de kinderen helpen met het zaaien of poten van groente. Mei staat in het teken van het onderhoud waarbij de kinderen de handen vies krijgen door te helpen met het herkennen en verwijderen van onkruid. Het project wordt afgesloten met een lunch in juni waarbij de kinderen kunnen genieten van de producten waar ze zelf voor gezorgd hebben.

3 Juni

– Muziek Verbindt Twenterand 13.00-15.00

Een fiets/auto route waarbij u langs verschillende locatie in het prachtige Twente komt. Bij elk van deze unieke locaties kunt u genieten van zeer diverse optredens en lokale lekkernijen.

9 en 10 september

– Open Monumentendag

In dit weekend is de landelijke Open Monumentendag waar wij met onze boerderij ook aan mee doen, Tijdens deze dagen kunt u onze kassen bezoeken, een kijkje nemen in de rotstuin van de boerderij en de authentieke bedstee. Ook staan de deuren van de galerie open en kunt u de prachtige schilderijen bewonderen.

2017

– Opening Open Monumentendag

Zaterdag 9 september is de opening van de Open Monumentendag op onze boerderij. Geniet van de vele monumenten die deze dag hun deuren openzetten voor het publiek. Ook onze boerderij zet haar deuren open en iedereen is welkom om de kunstgalerie op de oude deel te bekijken, of de zelf onderhouden rotstuin. Ook is er de mogelijkheid om de open tunnels te bezichtigen waar een deel van onze vollegronds groente wordt verbouwd.

– Loat oe Zien (LOZ) festival

Op zaterdag 9 september is het LOZ festival bij ons op de boerderij. Tijdens deze dag zullen vele en verenigingen een muzikale, sportieve of creatieve bijdrage leveren. Van 10.00 – 22.00 zullen er optredens zijn, kraampjes om van alles te bewonderen en vele activiteiten voor jong en oud.

– Groei en Bloei

Zaterdag 24 en zondag 25 juni staat ook onze boerderij weer in het teken van landelijke ‘groei en bloei – weekend’. Tijdens deze dagen kunt u onze zelf onderhouden rotstuin bekijken en de kunstgalerie op de oude deel. Hier vanuit kunt u doorlopen naar de open tunnels. Hier verbouwen we een groot deel van ons grote assortiment groente, zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen.

– Rommelmarkt CMK Westerhaar

Zaterdag 8 april is er weer een gezellige rommelmarkt, die jaarlijks wordt georganiseerd door het Christelijk Mannenkoor Westerhaar. Vanaf 09.00 is iedereen van harte welkom op het erf van de boerderij.
In aanloop naar deze dag toe kunnen uw ongebruikte, maar niet kapotte spullen gebracht worden op de boerderij.

2016

– Week van de Amateurs Kunst

Zaterdag 7 mei zijn er in de gemeente Twenterand tal van activiteiten in het kader van de WAK. Op deze dag kunt u  in de verschillende dorpen kennis maken met verschillende vormen van kunst. Ook bij ons op de boerderij worden die dag tal van activiteiten georganiseerd.

– Rommelmarkt CMK Westerhaar

Zaterdag 9 april is de jaarlijkse rommelmarkt van Christelijk Mannenkoor Westerhaar. Iedereen is van harte welkom tussen 9 en 12 uur op het erf van boerderij Dekker. Vooraf kunnen oude, niet kapotte spulletjes naar de boerderij gebracht worden.

2015

– Rommelmarkt CMK Westerhaar

-zaterdag 11 april is er weer de jaarlijkse rommelmarkt van het Christelijk  Mannenkoor Westerhaar, op het erf van boerderij Dekker. Van 9 tot 12 is iedereen van harte welkom. Er is koffie en fris en er zijn verschillende versnapering

– Ondernemers beurs

Woensdag 10 juni wordt er op het feestterrein een beurs georganiseerd voor de ondernemers van Westerhaar. Ook wij zullen hier aanwezig zijn om u kennis te laten maken met onze verschillende producten.

– Open monumentendag BoerderijDekker

-zaterdag 12  september 2015! Meer informatie…