Tomatensaus; een prima basis voor pasta en soepen

Tomatensaus; basis voor soepen en pasta

Dit jaar hebben we prachtige tomaten in de kas hangen. De mogelijkheden voor het gebruik ervan kunnen variëren van koud gebruik (op een broodje gezond) tot een warme bereiding (pastasaus). Voor het laatste staat hieronder een lekker, makkelijk en snel te bereiden basisrecept. Er kan gekozen worden voor het gebruiken van alleen rode tomaten, maar een mix van de rode en de gele tomaten is ook uitermate geschikt.IMG_20170912_112013

Pastasaus:

1,5 kilo grote en rijpe tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook
1 theelepel oregano
1 theelepel suiker
2 eetlepels tomatenpuree
zout en peper

Snijd in de onderkant van elke tomaat een kruisje. Ontvel de tomaten door ze twee minuten in kokend water te leggen. Laat ze even uitlekken en verwijder dan de schil. Je kunt er voor kiezen om de tomaten in kleine blokjes te snijden, of in een kom te doen en de blender er even door te halen.

Verhit in een middelgrote pan de olie. Voeg de ui toe en laat deze op middelhoog vuur 3 minuten sudderen. Blijf roeren tot de ui zacht is. De knoflook toevoegen en 1 minuut laten bakken. Dan kunnen de tomaten, oregano, tomatenpuree en de suiker worden toegevoegd. Het geheel aan de kook brengen en vervolgens op laag vuur (zonder deksel) zachtjes laten koken voor 15 minuten.

De saus kan op smaak gebracht worden door zout en peper.
Heerlijk als basis voor tomatensoep of de saus voor dat lekkere pasta gerecht.

Print Friendly, PDF & Email

<terug naar pagina