Spruitjes, maar dan net anders…..

Spruitjes zijn een erg ondergewaardeerde groente. Maar wanneer ze vers en aan de stam gekocht worden blijft de smaak bijzonder…..tja, gewoon bijzonder. Vers en vol van smaak. Het behoeft weinig kookkunst om dergelijke groente lekker op tafel te serveren. klein beetje water, even koken, afgieten en een klontje boter om op het einde kort te smoren. Een kind kan de was doen of in dit geval; de spruitjes koken.

Maar we kunnen met deze groente ook heel andere, verrassende gerechten maken. Om eens een keer iets anders te proberen, of om een keer spruitjes te serveren die echt iedereen lekker vindt. Probeer het uit en verras u en een ander met een heerlijk fris gerecht met spruitjes!

IngrediëntenSpruitjes aan de stok

  • 500 gr Spruiten
  • 2 Peer
  • 1 Ui
  • 500 gr Rundergehakt
  • 2 Eieren
  • 4 el Havermout
  • 2 tl Kaneel
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout
  • 75 gr Geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kontjes van de spruiten en kook ze een paar minuten met een wat zout. Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Vervolgens snijd je het vruchtvlees in kleine stukjes.
Versnipper de ui. Meng het gehakt in een ruime schaal met de ui, eieren, havermout en de kruiden. Meng de afgegoten spruiten met de perenstukjes in een ovenschaal. Verdeel hier bovenop het gehaktmengsel en druk het zachtjes aan.

Strooi de geraspte kaas erover heen en plaats de ovenschaal in de oven voor 30 minuten. Controleer eerst goed of het gehakt gaar is.

Print Friendly, PDF & Email

< Terug naar recepten