Ove(n)heerlijk recept met Bildtstar

 

 

De Bildtstar aardappel is een zeer veelzijdige aardappel, vaak gebruik als vastkokend. Naast alle mogelijkheden van heerlijke puree, tot het bakken van de kort gekookte aardappel, is er nog een andere onbekende variant. De Bildtstar aardappel kan ook heel lekker met schil en uit de oven gegeten worden. Om dit te bewijzen, vindt u hieronder een ove(N) heerlijk recept:

Benodigdheden:

  • 1 grote Bildtstar aardappel per persoon
  • olijfolie
  • zout
  • Emmentaler kaas
  • tosti ham
  • 2 pakjes roomsaus
  • geraspte kaas (jong)

Leg de aardappel tussen twee pollepels en snijd ze in. Hierdoor ontstaan er inkepingen, maar pas op dat je de aardappel niet helemaal doorsnijd.
Bestrijk de aardappel royaal met olijfolie en bestrooi ze met zout. Leg ze allemaal in een ruime ovenschaal en zet ze voor 1 uur in een oven van 200 graden.

Wanneer de aardappels zijn afgekoeld, wordt er in elke inkeping om de beurt een plakje ham en een plakje Emmentaler kaas gelegd. Bereid de roomsaus zoals op de pakken aangegeven en giet dit over de aardappels heen.

Bestrooi het geheel met geraspte kaas. Hiervoor kun je overgebleven Emmentaler gebruiken, maar een eenvoudig pakje jonge geraspte kaas is ook lekker.

Plaats het geheel nog voor 20 minuten in een oven op een temperatuur van 200 graden!

dav

Eet smakelijk!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

< Terug naar recepten