Krokante aardappelschillen

Dit recept is ideaal voor een leuke variatie op de
gekookte of gestampte aardappel. HetIMG_20171107_161213 kan als snack worden genuttigd of als een bijgerecht tijden het eten. Ze zijn niet snel klaar, maar wel heel gemakkelijk te bereiden en superlekker.
Deze heerlijke aardappelschijfjes kunnen gegeten worden met een lekkere dipsaus.

Ingrediënten:

  • 8 schoon geboende kruimige aardappelen (ook de Bildstar is hier prima geschikt voor)
  • Olijf olie
  • Zout en peper

Voor het dipsausje:

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel currypasta
  • 2 eetlepels verse koriander

Verwarm de oven voor op 190 graden. Prik in de geborstelde aardappelen met een vork een aantal gaatjes en leg ze in een braadslee. Bak ze 45 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Tijdens dit proces kan de dipsaus gemaakt worden
Doe de mayonaise, de yoghurt, de currypasta en 1 eetlepel koriander in een kleine kom. Meng alles met een houten lepel goed door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie om smaken te laten intrekken terwijl de schillen in de oven staan.

Ga verder met de aardappelen. Snijd ze in de lengte in vieren. Verwijder een stukje uit het midden met een mes of lepel. Leg de schillen in de braadslee. Bestrijk de schillen met olie en bestrooi ze met wat zout. Zet de schillen weer in de oven en bak ze 30-40 minuten, tot ze bruin en krokant zijn.

  IMG_20171107_174335   IMG_20171107_183730

 

Print Friendly, PDF & Email

< Terug naar recepten