Voor een makkelijke, winterse maaltijd hoef je niet ver te zoeken. Met deze kaas – prei soep zet je een lekkere gezonde maaltijd op tafel. Rond het af met een stokbroodje en een glaasje witte wijn en de maaltijd is compleet.
Ingrediënten
400 gr rundergehakt
3 a 4 verse prei.
4 grote uien.
beetje boter.
1 pot kippenbouillon
200 gr smeltkaas (Room).
200 gr smeltkaas (Kruiden).
zout
peper
Voor een hele grote pan alles dubbel nemen, behalve zout peper.
Bereiding
Was de prei en snijd het in schijfjes, maar maak ze niet te fijn. Kook de prei in water met zout en peper. Houd een handje gesneden prei achter om later in de soep toe te voegen als het klaar is,
Snijd vervolgens de uien klein en bak ze in een andere pan goudbruin. Voeg het gehakt hier aan toe. Na een paar minuten ook de prei even mee laten bakken..
De rul gebakken gehakt met de uien en de prei in een ruime pan doen samen met de inhoud van de pot kippenbouillon.
Dit even een keer aan de kook laten komen.
Als laatste de twee bakjes smeltkaas toevoegen en alles is klaar.
P.S. Tijdens het koken wordt aangeraden om goed te blijven roeren in de soeppan om
aanhechten op de bodem te voorkomen.
OPDIENEN.
Serveren met een lekker stuk stokbrood en een goed glas koude witte wijn.
Niet te warm opdienen, dat is niet zo lekker.
EET SMAKELIJK.