Gebakken aardappels uit de oven

Week 3: 11 januari – 15 januari

Aardappeltjes uit de oven (5)

Gebakken aardappels uit de oven

Je kunt ze koken, stampen, bakken of poffen, maar deze week hebben we een heel verrassend recept lekkere aardappelen. Met dit recept zet je iets lekkers op tafel tijdens het warme eten,  maar het is ook heel lekker als borrelhapje met een lekker sausje. Erg geschikt hiervoor zijn de RosaGold aardappelen die wij verkopen. Het is hierbij mogelijk om ze met of zonder schil te bereiden.  Ook de Parmezaanse kaas is optioneel, je kunt het ook weglaten.

Ingrediënten:

–          5 geschilde aardappelen

–          2 eetlepels olijfolie

–          Snufje zout

–          125 gr Parmezaanse kaas

–          2 theelepels knoflook of 2 teentjes verse geraspte knoflook

–          2 theelepels paprikapoeder

–          2 theelepels Italiaanse kruiden

Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Leg de platte kant op het snijblad en snijd de halve stukken nog drie keer door. Doe de gesneden aardappelstukken in een grote kom en besprenkel ze met de olijfolie. De hoeveelheid olie hangt af van het aantal aardappelstukjes. Zorg ervoor dat er de aardappelen goed in de olie zitten, maar het mag niet te vochtig worden.  Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat het geheel even een paar minuten intrekken

Meng in een andere kom de kruiden goed door en voeg deze toe aan de aardappelstukken. Roer het geheel goed door en laat alles ruim een half uur rusten. Hierdoor kunnen de kruiden goed in de aardappels trekken.

Verwarm de oven voor op 200˚. Leg de aardappelstukjes op een bakplaat met bakfolie. Bak de stukjes voor 40 minuten in de oven.  Controleer na de helft van de tijd  de aardappelen om te kijken of ze niet te donker worden. Om een nog krokantere bite te krijgen voor een borrelhapje, moet je de stukjes omdraaien en ze nog een keer 20 minuten in de oven laten.

 

< Terug naar recepten

Print Friendly, PDF & Email