Dit recept bevat gezonde ingredient en die samen een frisse maaltijd vormen. Pas wel
goed op met het gebruik het citroensap, teveel gebruik ervan kan het recept een net iets te frisse smaak geven.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 rode paprika
- 600 g prei (2 stuks)
- 1 citroen
- 60gr margarine voor op Brood
- 8 el platte peterselie, fijngesneden
- 200 g magere ham (in 3 plakken)
- 60 g 20+ kaas, geraspt
- 300 g 4 granen couscous
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de paprika op een met aluminiumfolie bekleed bakblik en rooster hem ca. 25 minuten. Neem de paprika uit de oven en vouw het aluminiumfolie er omheen en laat hem 10 minuten liggen. Maak intussen de preien schoon en snijd elke prei in 3 stukken. Kook ze in ca. 10 minuten in een laagje water helemaal gaar en schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat ze goed uitlekken.
- Boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de gele schil dun er af. Meng de boter voor op brood met de helft van de peterselie en de citroenrasp. Bestrijk de ham plakken met de kruiden boter. Rol de prei in de ham. Leg ze naastelkaar in een ovenschaal en bestrooi met de kaas.
- Trek het velletje van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de prei rolletjes in ca. 10 minuten in de oven gratineren. Schep de paprika, het citroensap en de rest van de peterselie door de couscous. Serveer met de prei rolletjes.
Smakelijk!