SLAlade, makkelijk en lekker
‘Een kind kan de was doen’, zegt men wel eens, maar deze salade is zo lekker en makkelijk dat ook een kind deze kan maken. Het originele recept is via internet opgezocht, maar we hebben er onze eigen draai aan gegeven.
Niet te missen is natuurlijk het belangrijkste ingrediënt, de sla. De verse, onbespoten sla van onze boerderij geeft extra smaak aan deze salade. Te kiezen valt dan tussen de ‘gewone’ veldsla, of ‘pluksla’, maar een combinatie van deze twee met de rode sla is ook erg aan te bevelen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- een krop sla
- 1 mango, in blokjes
- 1 gerookte kipfilet, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 bakje basilicum, ontdaan van de takjes, dus alleen de blaadjes
- 1/2 zakje geschaafde amandelen, bij de bakproducten
- 1 citroen
- olijfolie
De geschaafde amandelen even roosteren in een koekenpan, zonder olie of boter.
Maak een dressing van het sap van de citroen. Meng het met een gelijk deel olijfolie en roer en een theelepel kerriepoeder bij.
De overige ingrediënten goed door elkaar mengen in een grote slakom.
De dressing erdoorheen scheppen. De salade over 2 borden verdelen en serveren met de geschaafde amandelen.