Peper roerbak

Dit recept laat zien dat rijst e aardappelen erg goed samen gaan. De groenten die erin Boeren roerbakschotel met pepersausworden gebruikt worden samengevat als ‘hutspot – groente’. Hieronder verstaan we wortelen en uien, maar een prei erdoor is ook lekker. Deze producten zijn te alle tijden verkrijgbaar in ons winkeltje.

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 125 gr snelkookrijst
  • 25 gr boter
  • 200 gr hamlappen in blokjes
  • 500 gr hutspotgroente
  • 450 gr aardappelen
  • 2 theelepels Provencaalse kruiden
  • 1 zakje pepersaus

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in 4 minuten rondom bruin. Bak de groente, aardappelen en kruiden 10 minuten mee. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bereid de pepersaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het groentemengsel en de rijst over vier borden en geef de saus erbij.

Dit gerecht is ook lekker met een frisse salade erbij.

< Terug naar recepten