Voor het tweede jaar op rij groeien de paprika’s als kool in onze kas. Prachtige glanzend groene paprika’s die op een natuurlijke manier kunnen groeien.
Maar het gebruik van paprika beperkt zich niet alleen tot het fijnsnijden en toevoegen in de bami of nasi. Deze smaakvolle paprika’s zijn ook heerlijk te verwerken tot een lekkere soep. Het recept hiervoor is eenvoudig en veelzijdig, er kan zelf voor de kleur paprika gekozen worden en met een paar kruiden als toevoeging en een pond geduld kan er een heerlijke soep geserveerd worden.
Benodigdheden voor zes personen:
- 6 paprika’s
- 1800 ml bouillon
- koriander
- komijn
- 3 takjes selderie
- zout en peper
- keukenmachine
Optioneel
- 750 gemengd gehakt
Je kunt deze soep ook maken in de vegetarische variant. Zelf heb ik heb bereid met het gehakt erbij. Dit zal in het laatste deel van het recept meegenomen worden
Bereidingswijze
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsters, Snijd ze vervolgens in grove stukken.
Bak de stukken paprika met een scheutje olijfolie in 10 minuten zodat ze nog lekker knapperig zijn.
Voeg de paprika samen met de bouillon en laat het voor 40 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer hierna de paprika’s en voeg er naar eigen inzicht de koriander en de komijn door.
Voeg drie takjes selderie toe (samengebonden) en laat de soep nog even 10 minuten sudderen
Bak ondertussen het gehakt met het zout en de peper. Verwijder de selderie takjes en voeg het gehakt toe aan de soep.