Aardappel – Preischotel

De lente komt er aan, maar tot die tijd kunnen we nog genieten van onze heerlijke Aardappel - Prei schotelwintergroente en de stevige Bildstar aardappelen. Daarom hebben we deze week een lekker en simpel recept met aardappelen en prei.

De Bildstar is een rode, ronde vrij vastkokende aardappel die er gekookt geel tot donkergeel uitziet. De Bildstar blijft geheel intact tijdens het koken en wordt enigszins kruimig aan de buitenkant. De Bildstar aardappel is, onder goede omstandigheden (donker en koel), het hele winter bij ons verkrijgbaar

Voor dit recept heeft u nodig:

  • 1 el olie
  • 750 gr prei
  • 2 tomaten
  • 750 gr aardappelen
  • 350 gr gehakt
  • 100 gr belegen kaas (plakjes of geraspt)

 

Verwarm de oven voor op 200°. Kook ondertussen de aardappelen, beetgaar. Giet en spoel ze af en snijd ze in plakjes van 1 cm. Snijd de prei in ringen. Verhit de olie en bak de prei met het gehakt gaar en bruin. Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de helft van de aardappels over de bodem van een ovenschaal, schep het prei mengel erop, de tomaat en de rest van de aardappels. Dek alles af met de plakjes kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.

Eet smakelijk

Print Friendly, PDF & Email

< Terug naar recepten